DigiD app

Met de app van DigiD kan je al je overheidszaken eenvoudig regelen met je mobiele telefoon. Het grote voordeel is dat je geen ingewikkeld wachtwoord meer hoeft te onthouden. Inloggen met je DigiD-code via de app doe je namelijk met een zelfbedachte code. Bij de meeste organisaties is deze nieuwe manier van inloggen al mogelijk.

Door gebruik te maken van het inloggen met je mobiele telefoon zijn je persoonlijke gegevens nog beter beschermd.

Hoe werkt de DigiD app?

Met de app kan je op twee manieren inloggen met je DigiD.

  • Met telefoon of tablet: je logt in met je pincode
  • Via de computer: door een QR-code te scannen en in te loggen met je pincode

Voor beide manieren heb je uiteraard de app nodig op je mobiele telefoon. De zelfbedachte pincode die je gebruikt om in te loggen met je DigiD is privé, geef deze dan ook nooit af. Laat daarnaast niemand anders inloggen met jouw persoonlijke DigiD-code.

Om de app te kunnen downloaden heb je een geschikt mobiel apparaat nodig. Dit kan zijn een smartphone of tablet. De vereiste voor dit mobiele apparaat zijn voor iOS versie 10 en hoger en Android versie 6.0 en hoger.

Download de app van DigiD via Google Play of via de App Store.

Inloggen en activeren DigiD app

Nadat je de app hebt gedownload en hem hebt geopend op je smartphone of tablet wordt er gevraagd de app eerst te activeren. Dit kan je doen door een ID-check uit te voeren met de NFC-lezer in je smartphone, middels een sms-code of per brief. De keuze voor de manier van activeren kan je maken na het openen van de app. Tijdens het activatieproces wordt er gevraagd naar je huidige gebruikersnaam en wachtwoord en vragen ze je een pincode te bedenken waarmee je in het vervolg eenvoudig kunt gaan inloggen.

Het inloggen met de app van DigiD doe je door naar de website te gaan van de organisatie waar je wilt inloggen met je DigiD. Klik vervolgens op “Met de DigiD app” en laat weten of de app op het apparaat staat waarmee je wilt inloggen of op een ander mobiel apparaat. Hierna klik je op inloggen en vul je jouw (zelfbedachte) pincode in.

Wil je inloggen met de app via de computer of een ander mobiel apparaat dan moet je dezelfde stappen volgen als hierboven. Wel wordt er als tussenstap gevraagd om een QR-code te scannen met je mobiele telefoon of tablet.