SMS-controle

Met de sms-functie van je DigiD verifieer je extra dat jij het echt bent die achter de computer zit, wel zo veilig. Steeds meer partijen vragen daarom om deze extra controle nog voordat je inlogt. Daarom is het ook verstandig wanneer je in het bezit bent van een mobiele telefoon om deze extra controle via sms aan te zetten. Het aanzetten van deze extra functie doe je via “Mijn DigiD”. Nadat je bent ingelogd via digid.nl en toegang hebt tot je eigen “Mijn DigiD” zie je rechts van de term “Extra sms-controle” staan of deze op het moment actief is of niet. Staat je extra sms-controle nog uit? Dan is het verstandig wanneer je in het bezit bent van een mobiele telefoon deze te activeren en te gebruiken. De sms-controle van DigiD maakt jouw DigiD namelijk extra veilig.

Het uitzetten van de extra sms-controle doe je net als het activeren ervan via je eigen “Mijn DigiD” op digid.nl. Naast het aan- en uitzetten van de extra sms-controle kun je er ook voor kiezen om deze altijd vereist te maken wanneer je waar dan ook inlogt. Dit is niet verplicht, maar wel zo veilig. 

Lukt het niet om je mobiele nummer te registeren of wil het wijzigen van je oude mobiele nummer maar niet lukken? Dan kunnen de antwoorden op onze pagina “Vraag en antwoord” je vast op weg helpen. Zo niet neem dan altijd contact op met DigiD zelf en houd daarbij je DigiD-inloggegevens altijd voor jezelf.